Stage

Wil je een werkplek waarbij je uitgedaagd wordt om de beste technieken toe te passen?

Stage Software Engineering

Studeer jij in de richting HBO ICT en ben je op zoek naar een stage? Heb jij de ambitie en de potentie om de beste te worden in je vak? Wij verwelkomen nieuw talent!

Met jouw passie om nieuwe technologieën te leren wil jij jezelf continu blijven ontwikkelen. Je hebt de pioniersgeest en drive om de beste technologieën, methodieken en concepten toe te passen in opdrachten, projecten en bij klanten. Daarnaast vind je het leuk om kennis te delen met collega’s, klanten en vakgenoten.

Wat ga je doen?

Je werkt samen met onze andere software enigneers in een multidisciplinair team. Bij ActFact werk je aan nieuwe ontwikkelingen voor ons eigen software systeem. Je ontwerpt, implementeert en test software modules en applicaties. Je stelt requirements, design-, test- en functionele documentatie op. Vervolgens analyseer je problemen op besturingsniveau en je bent initiatiefrijk om op een creatieve manier alternatieven te vinden.
Op die manier lever je een bijdrage aan de realisatie van verbeterdoelstellingen.

Skills

 • Je beschikt over analytisch vermogen. Ook kan je snel verbanden leggen en je denkt in mogelijkheden.
 • Je bent leergierig en beschikt over een creatief vermogen.
 • Daarnaast ben je stress bestendig en vind je het een uitdaging om tot de oplossing van een probleem op te komen. 
 • Je bent een teamplayer maar vind het niet erg om in een klein team en/ of zelfstandig te werken.
 • Je hebt kennis van JAVA, SQL, HTML en CSS en wil daar graag meer ervaring in opdoen.

Stage Stage Software Engineering/

IT Service Management (ITSM)

Op zoek naar een leerzame stage en studeer jij HBO ICT in de richting IT Service Management (ITSM)? Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze cloud stack? Dan zoeken we jou!

Monitoring/ logging

Na een volledige nieuwbouw van de cloud hardware en software stack in het ActFact datacenter is het tijd om de monitoring en logging van de hardware, VM’s en SaaS services op de schop te nemen bij ActFact.
De applicaties van onze klanten die loggen constant wat er gebeurt. We willen deze logs op een centrale plek opslaan en indexeren. Hierdoor wordt het makkelijker om problemen te herleiden als er wat mis gaat.
Naast de logs van de applicaties is ActFact ook geïnteresseerd http en ssh logs. Met deze logs moet mogelijk zijn om inzicht te krijgen vanaf waar ActFact’s klanten verbinding proberen te maken. Daarnaast zouden gebruikers statistieken af te leiden moeten zijn uit deze gegevens.
Aan de student de opdracht om een geschikte oplossing te vinden voor ActFact. Het belangrijkste is doorzoekbaar maken van de logs. Daarnaast is een visualisatie component een pre.

Wat ga je doen?

1e deel van de stage: Onderzoek de verschillende logging en monitoring systemen die (opensource) beschikbaar zijn en adviseer op basis van dit onderzoek een set software om de logging(+analyse!) en monitoring mee op te zetten.

2e deel van de stage: implementeer je keuzes door samen te werken met de sysadmins en SaaS dev’s. Zorg ervoor dat alle betrokkenen gemakkelijk en tijdig de relevante informatie tot hun beschikking hebben om op basis daarvan te handelen

Skills

 • Je beschikt over analytisch vermogen. Ook kan je snel verbanden leggen en je denkt in mogelijkheden.
 • Je bent leergierig en beschikt over een creatief vermogen.
 • Daarnaast ben je stress bestendig en vind je het een uitdaging om tot de oplossing van een probleem op te komen. 
 • Je bent een teamplayer maar vind het niet erg om in een klein team en/ of zelfstandig te werken.
 • Je studeert op HBO niveau
 • De opleiding die je volgt heeft een sterk ICT component, richting IT Service Management (ITSM)

Waarom stage bij ActFact?

 • Waardevolle ervaring opdoen
 • Uitdagende opdrachten die aansluiten bij je leerdoelen
 • Je voelt je thuis in een informele, collegiale en professionele sfeer waar de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal staan
 • Voel je vrij om jouw ideeën aan te dragen, wij zijn erg benieuwd en staan open voor jouw creatieve brein en input!
 • Een goede stagevergoeding spreekt voor zich.
 • Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid19 werk je op kantoor of thuis. Mocht je het sowieso prettiger vinden in de huidige omstandigheden om vanuit huis te werken is dit uiteraard geen probleem. Dat is bij ons een vrije keuze.

Begeleiding

De stagebegeleiding bij ActFact wordt gedaan door onze ervaren professionele collega’s binnen het bedrijf.
Wij zullen samen met jou gaan kijken naar wat het beste aansluit bij jouw leerdoelen en opdrachten.

Ja ik wil graag waardevolle stage ervaring opdoen!

Solliciteer direct door te mailen naar onderstaand e-mailadres. Bellen mag ook. Graag ontvangen wij bij de sollicitatie jouw CV en motivatie .

werken@actfact.com

+(31) 53 432 2022